06 22 750 867 [email protected]
Toeslagen

Gaat u uit elkaar dan heeft u vaak meer rechten op toeslagen na scheiding dan daarvoor. Dat hangt samen met uw inkomen wat niet meer bij elkaar wordt opgeteld en uw mogelijk status als alleenstaand ouder. De Belastingdienst ondersteunt u dan mogelijk met Kindgebonden Budget, Huurtoeslag, Zorgtoeslag en Kinderopvangtoeslag.

Toeslagen na scheiding

Kindgebonden budget is een regeling voor ouders met kinderen tot 18 jaar. Het gaat vaak om aanzienlijke bedragen die ook nog eens kunnen oplopen na scheiden. .

Huurtoeslag geldt voor mensen die een sociale woning huren en niet teveel inkomen of vermogen hebben. De regeling verandert weer in 2020.

Zorgtoeslag helpt u als er weinig inkomen is om de zorgpremie te betalen.

Kinderopvangtoeslag dekt een flink deel van de kosten van kinderopvang, afhankelijk van uw financiële situatie.

Meer over dit alles kunt u vinden op Kindregelingen in 2020

Aanvragen toeslagen

Maar niet iedereen is op de hoogte van alle regels en voorwaarden en hoewel de Belastingdienst het behoorlijk overzichtelijk heeft gemaakt, zie www.toeslagen.nl, kunnen de meeste mensen voor toeslagen na scheiding wel enige hulp gebruiken.

Raadgever bij Scheiden

Als deel van mijn nazorg of als aparte service help ik mensen graag om de toeslagen goed te regelen. Online of met een persoonlijk bezoek kijken we wat er geregeld moet worden en vragen we de toeslagen samen aan. Zodat u zeker weet dat het correct gebeurt en u geen geld laat liggen…!

Inkomensafhankelijke Combinatiekorting

U kunt ook via de zogenaamde Voorlopige Aanslag de ICK aanvragen als u daar recht op heeft. Dat is het geval als uw jongste kind nog geen 12 is op 1 januari en u de zorg deelt of in hoofdzaak heeft.