06 22 750 867 [email protected]

Toeslagen 2018Toeslagen 2018. Over het algemeen kun je stellen dat de voorwaarden niet en de bedragen enigszins zijn aangepast. Aangezien ook andere zaken meespelen, zoals de leeftijd van de kinderen kan het toch zijn dat de bedragen voor u specifiek veranderen. Goed om (samen) naar te kijken.

Dit is een wat ouder bericht. Zie voor de actuele stand van zaken Kindgebonden Budget 2019  en Inkomensafhankelijke Combinatiekorting 2019 .

Kindgebonden Budget 2018

Vrijwel iedereen met kinderen heeft recht op deze toeslag. Als de kinderen ouder worden wordt de toeslag hoger, evenals bij een daling van het inkomen. En als en zolang u alleenstaand ouder bent is er recht op de alleenstaanden ouderkop, in 2018 is die alleen al € 3.101.

Kinderopvangtoeslag 2018

Na een forse reductie van de kinderopvangtoeslag tijdens de crisis is deze weer grotendeels hersteld. Sterk afhankelijk van uw inkomen kunt u tot wel 95% van de kosten gedekt krijgen. Een volledig overzicht vindt u op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kinderopvangtoeslag/tabel-kinderopvangtoeslag-2018

Huurtoeslag 2018

Het komt nogal eens voor dat mensen na de scheiding gaan huren, ook als ze eerder een eigen huis hadden. Doet u dat onder de vrije sector grens van € 710,68, dan kunt u voor huurtoeslag in aanmerking komen. Maar er zijn meer voorwaarden en de hoogte is sterk afhankelijk van uw inkomen. Lees hierover alle op https://www.aedes.nl/artikelen/klant-en-wonen/huurbeleid/huurprijsbeleid/inkomens–en-huurprijsgrenzen-2018.html

Zorgtoeslag 2018

Voor mensen die een (relatief) laag inkomen hebben is de zorgtoeslag een ondersteuning om de zorgpremie te kunnen voldoen. Na een scheiding komt u mogelijk hiervoor in aanmerking als u niet meer samenwoont en zodoende een lager toetsingsinkomen heeft.

Wat moet u doen?

Checkt u vooral de hoogte van uw toeslagen voor 2018. Dat kan via https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/rekenhulpen/toeslagen/proefberekening_toeslagen

In de volgende situaties zullen er zeker aanpassingen zijn:

  • Uw inkomen in 2018 is (duidelijk) anders dan in 2017
  • Er zijn of komen wijzigingen in de partneralimentatie
  • U gaat samenwonen, een geregistreerd partnerschap aan of trouwen
  • Een van de kinderen wordt 18 jaar en dus meerderjarig
  • U gaat verhuizen

Afspraken over de kinderkosten

Bent u gescheiden en heeft u kinderen? Stel dan vooral eerst vast welke veranderingen de toeslagen 2018 voor u hebben. En bespreek dit sowieso met de andere ouder. Zodat u ook in 2018 goede afspraken heeft, er duidelijkheid is en dus geen aanleiding tot zorgen.

En blijkt het lastig om tot aangepast afspraken te komen? Neem vooral contact met mij op en ik help u graag.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
WhatsApp chat