06 22 750 867 [email protected]

Toeslagen 2017Net als in voorgaande jaren past de Belastingdienst voor 2017 de voorwaarden en bedragen van de verschillende toeslagen aan. Dat betekent voor u als u gescheiden bent dat uw financiële situatie verandert en dat uw onderlinge (financiële) afspraken mogelijk niet meer kloppen. Wat te doen?

Toeslagen 2017

We kennen de volgende Toeslagen:

  • Zorgtoeslag. Een bijdrage in de zorgkosten, met name voor de lagere inkomens
  • Kindgebonden budget. Ondersteuning in de kinderkosten voor lagere en middeninkomens
  • Huurtoeslag. Bijdrage in de huurkosten voor lagere inkomens in de sociale woningbouw
  • Kinderopvangtoeslag. Voor ouders die gebruik maken van kinderopvang

Wijzigingen per 2017

Over het algemeen kun je stellen dat de voorwaarden voor het krijgen van toeslagen niet zijn veranderd, maar wel alle bedragen. Een uitgebreid overzicht gaat hier te ver, u kunt het beste een wijziging doorvoeren of een proefberekening maken op de site van de Belastingdienst. Dan weet u exact waar u aan toe bent voor 2017. Gebruikt u deze link.

Kinderalimentatie of het Rekenschema Kinderkosten

Op welke manier u ook de kosten van de kinderen verdeeld heeft, de wijzigingen in de toeslagen zullen vrijwel altijd van invloed zijn op de financiële verhouding tussen u beiden. Bovendien gelden soms andere voorwaarden of vervallen toeslagen bij een bepaalde leeftijd. Kortom, genoeg reden om tenminste een keer per jaar de afspraken tegen het licht te houden.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
WhatsApp chat