06 22 750 867 [email protected]
Voorbeeld Ouderschapsplan

U kunt het Voorbeeld Ouderschapsplan gebruiken om een eerste gesprek aan te gaan met uw partner over de kinderen. Om u nog beter te helpen zijn per onderdeel toelichtingen gemaakt zoals deze.

Toelichting Zorg voor de kinderen

In dit uitgebreide stuk vindt u allerlei mogelijke afspraken die u met elkaar zou kunnen maken. Let wel, niets is verplicht, alles mag eruit, anders, aangevuld of veranderd. Ik zeg altijd dat hoe meer u veranderd des te blijer ik wordt, want dan wordt het echt UW stuk. Niet zomaar overnemen, zeker niet als u eigenlijk al weet dat u die afspraak toch niet gaat nakomen…

Voorbeelden zorgverdeling

U ziet een tweetal opties voor de zorgverdeling. Co-ouderschap is daarbij een optie, maar ook een minder evenredige verdeling hoeft helemaal niet slecht voor u of de kinderen te zijn.

En weet u? Als de kinderen eenmaal aan een bepaalde zorgverdeling gewend zijn willen ze niks anders meer…

Denkt u vooral goed na waar u de kinderen en uzelf een plezier mee doet. Zijn de kinderen al gewend aan een zeer wisselend schema vanwege werk of gewoon omdat u dat altijd samen zo hebt gedaan? Dan zullen ze na de scheiding daar ook prima mee om kunnen gaan.

Maar als een of meerdere kinderen veel moeite hebben met wisselingen zorg dan voor een wat rustiger schema.

Meer tips kunt u vinden via de Overzichtspagina Kinderen.