06 22 750 867 [email protected]
Voorbeeld Ouderschapsplan

U kunt het Voorbeeld Ouderschapsplan gebruiken om een eerste gesprek aan te gaan met uw partner over de kinderen. Om u nog beter te helpen zijn per onderdeel toelichtingen gemaakt zoals deze.

Levensonderhoud en studie

Voor de ouderlijke bijdrage aan de kinderen vanaf dat deze 18 zijn verschillende goede opties, waarvan er 2 zijn opgenomen in de tekst. U moet dus op zijn minst kiezen.

De eerste optie gaat er vanuit dat u samen blijft bijdragen in de kosten van uw kind, en dat u dus samen beslist hoeveel en hoe lang. Dat voldoet met name aan het idee en het gevoel van gedeeld ouderschap.

Optie 2 doet weer meer recht aan het feit dat u (dan) gescheiden bent en ieder zijn/haar eigen keuze maakt wat een bijdrage aan een inmiddels volwassen kind zal zijn.

Soms is het nog erg ver, en net als bijna alles mag u deze hele paragraaf verwijderen en tegen die tijd afspraken maken. Maar is het te overzien qua tijd en/of intentie helpt het wel om u tijdig voor te bereiden, bijvoorbeeld door samen of elk voor zich te sparen.

Spaargeld voor de studie

Heeft u samen al geld opzij gezet en/of bent u van pan dit te gaan of blijven doen, dan maakt u over het beheer en de uitgaven uit deze gezamenlijke middelen afspraken. Niet ingewikkeld, wel belangrijk.