06 22 750 867 [email protected]

Wanneer een scheidingsbemiddelaar?

 

Brede kennis. Een goede scheidingsbemiddelaar heeft zich gespecialiseerd in alle aspecten die met een scheiding te maken hebben en hij kan dan ook al uw vragen beantwoorden. Of het nu gaat om de kinderen, het verkrijgen van nieuwe woonruimte, urgentie, de eigen woning, alimentatie, pensioen, erfrecht, etc., u hoeft nooit naar een andere specialist om antwoorden en advies te krijgen. Dat is makkelijker, maar het is vooral ook nodig om het overzicht te behouden. De scheidingsbemiddelaar kan u zodoende door het proces heen leiden, stapje voor stapje, terwijl hij toch de grote lijnen en verbanden bewaakt.

Wanneer is de scheidingsbemiddelaar minder geschikt?

Als u niet samen aan tafel kunt zitten vanwege de spanningen en emoties tussen u beiden. Of als u elkaar echt niets meer gunt en alleen het onderste uit de kan wilt. Als u eerlijk gezegd meer op wraak en genoegdoening uit bent dan dat u redelijke oplossingen wilt. In al die gevallen is bemiddeling vaak niet geschikt. U hoeft uiteraard niet de grootste vrienden te zijn, maar samen aan tafel kunnen zitten en een redelijk gesprek voeren over de te maken afspraken moet wel mogelijk zijn.

En bent u niet in staat om goed voor uzelf op te komen, overweegt u dan tenminste ook een eigen vertegenwoordiger te nemen. Een bemiddelaar komt voor u beiden op, dus ook als er machtsverschil is tussen partijen kan hij u nog prima samen helpen. Maar durft u nooit uw eigen mening te geven als u weet dat de ander het daar niet mee eens is, dan is dit niet uw beste keus.

WhatsApp chat