06 22 750 867 [email protected]

Scheiden, wonen en zorgScheiden wonen en zorg. Dat zijn de onderwerpen waar het echt om gaat bij de meeste mensen die gaan scheiden. Want (juridisch) scheiden, dat is niet zo lastig. Maar voor een goede nieuwe toekomst zorgen, dat is nog wel even iets anders. Zorg er dus voor dat er goede afspraken zijn zodat straks:

  • De zorg voor de kinderen goed geregeld is
  • Er een goede woonplek is voor beiden EN de kinderen
  • De financiën op orde zijn.

Zorgvuldig proces

Als je uit elkaar gaat zonder veel ruzie is dat erg prettig. Ga je vervolgens zaken regelen zoals hierboven genoemd, dan zijn de belangen en meningen vaak verschillend. Dat is gezond en logisch, maar hoe voorkom je dat je alsnog in de strijd beland? Enkele tips:

  1. Zorg voor onafhankelijke informatie. Internet, kennissen en vrienden, het zijn geen betrouwbare bronnen gebleken. En als één van u met informatie komt, gelooft de ander dat dan? Of krijg je eerst een discussie over de informatie zelf en wantrouwen als het niet blijkt te kloppen….?
  2. Doe het samen. U gaat samen uit elkaar, ook al is het misschien niet uw eigen keuze. Gezamenlijk aan tafel heeft u dezelfde informatie en aandacht en kan over twistpunten normaal gesproken en compromissen bereikt worden.

Ik realiseer me dat ik hier voor eigen parochie predik. Maar echt, als u op een goede, nette manier uit elkaar wilt en na de scheiding weer gelukkig wilt worden, laat u dan ECHT goed helpen! De Raadgever bij Scheiden heeft alles in huis om dit mogelijk te maken.

Scheiden wonen en zorg

Zodra je samen (met je Raadgever eventueel) een goed ouderschapsplan hebt opgesteld, dan weet je hoe vaak de kinderen bij je zijn en dus ook waar en hoe ruim je moet wonen. Met de kinderkosten in beeld weet je ook hoeveel geld er beschikbaar is voor een woonplek. Meer informatie over dat proces vindt u hier.

Het vinden van een goede woonplek is dan de volgende uitdaging. Kijk ook hier.

Het combineren van wonen en zorg begint dan met de vraag wat u zelf wilt! Vergeet niet dat u zelf ook ergens gelukkig wilt worden. En een gelukkige vader/moeder heeft grote positieve invloed op de kinderen, dus u doet het niet alleen voor uzelf. Dus denk goed na in welke plaats u wonen wilt, wat daar de mogelijkheden zijn qua huren of kopen en laat u goed informeren en voorrekenen wat kan en wat niet. Bij de Raadgever hoort dat bij de dienstverlening, zodat u weet waar u aan toe bent en een goede keuze kunt maken.

Heeft u de kinderen ook door de week? Dan is de afstand naar school uiteraard een belangrijk criterium. Mede afhankelijk van hun leeftijd is het fijn als ze zelf naar school kunnen, of dat op termijn zullen kunnen. En een uur in de auto naar school (in de file?) is natuurlijk voor niemand prettig.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
WhatsApp chat