06 22 750 867 [email protected]

Scheiden, wonen en zorgScheiden wonen en zorg. Dat zijn de onderwerpen waar het echt om gaat bij de meeste mensen die uit elkaar gaan. Want (juridisch) scheiden, dat is niet zo lastig. Maar voor een goede nieuwe toekomst zorgen, dat is nog wel even iets anders. Zorg er dus voor dat er goede afspraken zijn zodat straks:

  • De zorg voor de kinderen goed geregeld is
  • Er een goede woonplek is voor beiden EN de kinderen
  • De financiën op orde zijn.

Zorgvuldig proces

Als u uit elkaar gaat zonder veel ruzie is dat erg prettig. Gaat u vervolgens zaken regelen zoals hierboven genoemd, dan zijn de belangen en meningen vaak verschillend. Dat is gezond en logisch, maar hoe voorkomt u dat u alsnog in ruzie belandt? Enkele tips:

  1. Zorg voor onafhankelijke informatie. Internet, kennissen en vrienden, het zijn geen betrouwbare bronnen gebleken. En als één van u met informatie komt, gelooft de ander dat dan? Of ontstaat eerst een discussie over de informatie zelf en wantrouwen als het niet blijkt te kloppen….?
  2. Doe het samen. U gaat samen uit elkaar, ook al is het misschien niet uw eigen keuze. Zit u gezamenlijk aan tafel dan ontvangt u dezelfde informatie en aandacht en kan over twistpunten normaal gesproken en compromissen bereikt worden.

Als u op een goede, nette manier uit elkaar wilt en na de scheiding weer gelukkig wilt worden, laat u dan ECHT goed helpen! De Raadgever bij Scheiden heeft alles in huis om dit mogelijk te maken.

Scheiden wonen en zorg

Zodra u een goed ouderschapsplan hebt opgesteld, dan weet u hoe vaak de kinderen bij wie zijn. Waar en hoe ruim de (nieuwe) woning moet worden is dan bekend. Met vervolgens ook de kinderkosten in beeld is ook de financiële ruimte voor een woonplek al deels bekend.

Het vinden van een goede woonplek is dan de volgende uitdaging. Kijk ook op de pagina over Wonen voor alle informatie op dat gebied.

Het combineren van wonen en zorg begint dan met de vraag wat u zelf wilt! Vergeet niet dat u zelf ook gelukkig wilt worden. En een gelukkige vader/moeder zorgt voor een positieve invloed op de kinderen, dus u doet het niet alleen voor uzelf. Dus denk goed na in welke plaats u wonen wilt, wat daar de mogelijkheden zijn qua huren of kopen en laat u goed informeren en voorrekenen wat kan en wat niet. Bij de Raadgever hoort dat bij de dienstverlening.

Heeft u de kinderen ook door de week? Dan is de afstand naar school, vriendjes en clubs/verenigingen uiteraard een belangrijk criterium. Afhankelijk van hun leeftijd en zelfstandigheid is het fijn als ze daar zelf naar toe kunnen, eventueel op termijn. Elke dag een uur in de auto naar school in de file is natuurlijk voor niemand prettig….