06 22 750 867 [email protected]

Scheiden in VoorschotenGaat u scheiden in Voorschoten? Goede hulp is dan meer dan welkom. Iemand die kennis van zaken heeft, prettig in de omgang en tegen een aantrekkelijk tarief werkt. Mogelijk ben ik de juiste man voor u. Zullen we kennismaken?

Iets over mijzelf kunt u lezen op Over Otto. Ik werk vanuit Leiden en in de meeste gevallen bij u thuis in Voorschoten. Bekend met de buurt dus, en handig dat u nergens heen hoeft te reizen. U komt me echter niet bij de Albert Heijn tegen, wat ook wat ongemakkelijk zou zijn.

Kinderen

De eerste en voornaamste zorg gaat natuurlijk naar uw kinderen. Zij hebben hier niet om gevraagd en u zult er alles aan willen doen de gevolgen voor hen zoveel mogelijk te beperken. Daar kunt u gelukkig veel aan doen. Maakt u vooral geen ruzie waar de kinderen iets van merken, ga respectvol met elkaar om als ouders en betrek de kinderen op geen enkele manier bij uw onderlinge zaken. Iemand formuleerde het laatst heel mooi: “Het mooiste wat je je kinderen kunt geven bij een scheiding is een gelukkige ex”.

Schroom ook vooral niet om voor hen en uzelf hulp in te roepen. Het is allemaal niet zo eenvoudig en u doet het ook voor het eerst. Legio organisaties bieden professionele hulp. Kijk om te beginnen maar eens op de site van het CJG Voorschoten.

Ouderschapsplan

Een ouderschapsplan is veelal verplicht en altijd zeer raadzaam om op te stellen. In mijn praktijk wordt het vooral ingezet om te zorgen dat u als ouders de zorg voor de kinderen en de financiële zaken zo goed regelt dat dat geen nieuwe bron van irritatie kan worden. Allerlei mogelijke angels en klemmen worden alvast opgeruimd, zodat u straks gerust de toekomst tegemoet kan zien.

Wonen en geld

Alle overige zaken kunnen kort in deze twee woorden worden samengevat, maar vergen kennis en ervaring om goed te regelen. Onderwerpen die daarbij aam bod komen zijn onder ander de alimentatie berekeningen, koop- of huur beslissingen, bezittingen en schulden, inboedel, belastingen, pensioenzaken, etc. Ik help u graag met het helder krijgen van de rechten en plichten, reken alles netjes voor u door en help om samen tot besluiten te komen die voor u beiden werken.

Sociaal huren in Voorschoten

Een nieuwe woning vinden is ook in Voorschoten niet eenvoudig. Veel mensen hebben niet het inkomen voor een vrije sector woning, maar teveel voor de sociale woningbouw. En als u al staat ingeschreven betekent dat niet altijd snel een woning. Urgentie is dan een optie, hoewel natuurlijk niet voor iedereen beschikbaar. Huren in Holland Rijnland regelt urgentie en sociale woningbouw in de regio waar ook Voorschoten onder valt. Schrijft u zich vooral meteen in als een scheiding op handen is of al gestart. Het kost niet zoveel en vroeger of later kunt u er veel plezier van hebben!

Kennismaken?

Ik regel graag alles voor u rond de scheiding. Ruim 14 jaar ervaring als scheidingsspecialist staan u ter beschikking, waardoor alles vlot en netjes geregeld kan worden. Van A tot Z. Een eerste kennismakingsafspraak is sowieso gratis en vrijblijvend mogelijk. Graag tot snel.

WhatsApp chat