06 22 750 867 [email protected]

Tussen de meren van Kaag en Braassem is het goed wonen, maar ook hier gaan mensen uit elkaar. Ook als u gaat scheiden in Roelofarendsveen heeft u gedegen advies en hulp nodig om alles goed en netjes te regelen. Voor de kinderen, voor een goede woonplek, voor de financiën. Ik kom graag bij u langs om toe te lichten hoe ik dat doe. Gratis.

Scheiden in Roelofarendsveen

De gemeente Kaag en Braassem heeft het een en ander voor u op een rij gezet over scheiden. Uiteraard is dit algemeen, maar het kan u al enigszins op weg helpen. Hoe een scheidingsproces verloopt kunt u lezen op 2uit1, waar de stappen helder worden uitgelegd.

En of nu getrouwd bent, geregistreerd partners of samenwoont, u loopt tegen dezelfde vragen aan. Onafhankelijk advies is dan eigenlijk onontbeerlijk. Helderheid over de rechten en plichten voorkomt vaak al een heleboel discussie. En als ik ook nog eens alternatieven kan bieden die u beiden beter passen gaat u beter de toekomst tegemoet.

Ik streef naar een vlot, maar niet overhaast proces. Zodat u zo snel mogelijk zekerheid en duidelijkheid heeft en de kosten beperkt blijven.

Otto Philipse

Ik ben opgegroeid in Oegstgeest en als enthousiast fietser en schaatser kwam ik regelmatig door Roelofarendsveen en het merengebied van Kaag en Braassem. Als instructeur bij de toenmalige Nederlandse Zeilschool op Kaageiland was Roelofarendsveen ook deel van een mooie rondtocht, die ik daarna met vrienden ook nog wel eens heb gemaakt. Bekend gebied en ook nu ben ik er weer regelmatig te vinden.

Kinderen

Uw eerste zorg zal naar de kinderen gaan. Goede, onafhankelijk hulp kunt u al vinden bij het CJG Kaag en Braassem, die niet alleen eigen expertise in huis hebben, maar ook goede tips en verwijzingen.

Wonen

Tenminste een van u zal een nieuwe woning nodig hebben. Geen sinecure op dit moment met de hoge huizenprijzen in zowel koop als huur. Roelofarendsveen is nog geen Amsterdam of Utrecht en zelfs geen Leiden, maar ook hier lopen de prijzen op en zijn de woningen niet voor het oprapen. Ik kan u helpen bij de juiste keuze tussen koop en huur, voor u uitrekenen wat u redelijkerwijs kunt betalen de weg wijzen als u bijvoorbeeld urgentie wilt aanvragen via Huren in Holland Rijnland. Het is sowieso raadzaam om u hier in te schrijven als u dat nog niet heeft gedaan. Dat kan helpen om het woonprobleem op te lossen zodat u en de kinderen een goed dak boven het hoofd hebben straks wat u ook nog kunt betalen.

Financiën

Als bedrijfseconoom ben ik graag met cijfers bezig. Ik reken dus veel voor u, bijvoorbeeld bij het bepalen van de kinder- en partneralimentatie volgens de Tremanormen. Maar ook kijk ik wat u straks nodig heeft en of dat past binnen de mogelijkheden. En of u de hypotheek kunt overnemen van uw huidige woning. Financiële duidelijkheid voor nu en in de toekomst, daar werk ik voor u aan.

WhatsApp chat