06 22 750 867 [email protected]

Scheiden in Katwijk

Wie gaat scheiden heeft goede hulp nodig. Liefst thuis of in de buurt. Maar wel iemand met veel ervaring die u de weg wijst door het woud aan regels en wetgeving en zorgt dat u samen goede afspraken maakt voor de toekomst. En die u misschien niet per se bij de supermarkt wilt tegenkomen… Vanuit Leiden help ik graag met scheiden in Katwijk.

Eerst maar eens kennismaken

Nu de beslissing is gevallen is de vraag wie en wat u nodig hebt de eerstvolgende. Om daar duidelijkheid in te krijgen kom ik graag bij u langs om een en ander toe te lichten. Zodat u weet wat voor vlees (of vis…) u in de kuip heeft en alvast de eerste vragen kunt stellen. U wilt ook vast weten hoe lang het allemaal gaat duren (valt mee) en wat het gaat kosten (valt mee) en hoe zo’n scheidingsproces eigenlijk verloopt. Alles wordt duidelijk in deze eerste kennismaking die GRATIS is en u verder tot niets verplicht. Neemt u gerust contact met mij op, ook als u eerst nog vragen hebt.

Wonen na scheiden in Katwijk

Een van de grootste zorgen, na de kinderen, is de vraag waar ieder komt te wonen. In Katwijk is waarschijnlijk de grootste wens. Maar is dat mogelijk, wat kost dat, kopen of huren, etc. Voor diegene die daar qua situatie en inkomen voor in aanmerking komen is urgentie misschien mogelijk. Dat regels u in Katwijk via Huren in Holland Rijnland. En bent u nog niet ingeschreven, doe dat meteen. Dat kost niet veel en kan u nu of later veel plezier opleveren.

Ook overige tijdelijke woonruimte of andere oplossingen om elkaar voorlopig even lucht te geven denk ik graag met u mee. Het is nu eenmaal zo dat als de scheidingsbeslissing gevallen is samenwonen niet altijd meer prettig, handig of verstandig is. Niet meteen uw koffers pakken, maar met een deskundige overleggen over hoe en wat, zodat u geen spijt krijgt van overhaaste stappen.

Kinderen

Heeft u kinderen? Dan zal uw eerste zorg naar hen uitgaan. Hoe voorkom ik emotionele schade? Wat kan ik doen om ze te helpen hier zo goed mogelijk doorheen te helpen? In hoeverre kan en mag ik ze betrekken bij dit scheidingsproces? Allemaal zaken waarbij ik kan meedenken en adviseren.

Het CJG Katwijk heeft diverse deskundige beschikbaar om u direct met raad en daad bij te staan. Ook uw huisarts kan u en de kinderen helpen met de emotionele zaken die rond een scheiding spelen, waar ik me meer richt op de praktische oplossingen. Samen wordt u goed geholpen.

CJG Katwijk verzorgt ook KIES groepen. Spelenderwijs krijgen kinderen daarmee een steuntje in de rug om een scheiding goed te doorstaan. Vanuit mijn ervaring als scheidingsspecialist en mijn kennis van KIES als organisatie kan ik dit van harte aanbevelen. Niet afwachten tot de kinderen problemen krijgen maar het zien te voorkomen, daar is dit op gericht. En er ligt een stevige wetenschappelijke basis aan ten grondslag. Zonder dat het voor de kinderen zwaar en vervelend is, de meesten gaan er met plezier naartoe.

Financiën

De derde grote factor die veel scheiden de mensen zorgen baart zijn de financiën. Hoe zit het met alimentatie, zowel voor de kinderen als voor elkaar? En kom ik wel rond straks…?! Hoe verdelen we de spullen, het huis en de andere grote bezittingen en schulden netjes? Hoe zit het met erfenissen en schenkingen, pensioenen, verzekeringen, de Belastingdienst? Allemaal zaken waar ik u helder en to-the-point over zal informeren. Zodat u samen kunt zorgen dat u beiden ook financieel goed verder kunt.

WhatsApp chat