06 22 750 867 [email protected]

Online scheidenWanneer is online scheiden voor u een optie?

Bij online scheiden speelt de prijs altijd de grootste rol. Het is ook echt de goedkoopste manier om uit elkaar te gaan. Sommige advocatenkantoren bieden het aan in combinatie met gesubsidieerde rechtsbijstand (pro deo) en dan bent u in sommige gevallen maar een paar honderd euro kwijt.

Voorwaarde bij online scheiden is dat u een eenvoudige zaak heeft. Geen eigen huis of andere grotere bezittingen of schulden, geen eigen bedrijf, erfenissen, huwelijkse voorwaarden of andere juridisch lastige zaken. Heeft u kinderen? Dan zou ik zeker niet doen.

Gemak en snelheid speelt bij deze keuze een grote rol. U hoeft met niemand in gesprek, kunt alles zelf uitzoeken en via internet regelen op een moment dat u schikt.

Wat zijn nadelen van online scheiden?

Omdat u in principe alles zelf moet uitzoeken en besluiten staat u er samen wel helemaal alleen voor. Er is niemand die de juiste informatie voor u op tafel legt, de alternatieven met u doorspreekt en u helpt om er uit te komen als u het niet eens bent.

Doordat u zelf de afspraken maakt en nu eenmaal geen scheidingsbemiddelaar bent kunt u niet alles weten. Bovendien blijkt veel informatie op internet verouderd of gewoon onjuist, zodat betrouwbare informatie vaak ontbreekt. Kortom, u maakt makkelijk fouten. En als die eenmaal in een convenant zijn opgenomen zijn ze vaak onherstelbaar! Met mogelijk grote emotionele, financiële of fiscale gevolgen.

Conclusie

Bent u het samen eens, heeft u geen eigen huis, bedrijf, kinderen of juridische zaken? Dan is online scheiden snel, makkelijk en goedkoop. Spelen dit soort zaken wel, weest u dan verstandig en investeer iets meer in een goede toekomst voor u, uw partner en uw kinderen!

Een keuze maken uit de mogelijkheden kan lastig zijn, maar ik kan u helpen. Kijkt u eens op de pagina over Hulp bij Scheiden.

Kassa over online scheiden: http://kassa.vara.nl/media/356910

WhatsApp chat