06 22 750 867 [email protected]

Na de scheidingU bent uit elkaar. Een pittig proces was het voor iedereen maar nu komt de tijd dat u het leven weer op kunt pakken. Met de kinderen, een ex en vaak een nieuwe woonplek of een “leeggehaald” huis. Hoe ga je verder na de scheiding?

Na de scheiding twee jaar verwerking…

Twee jaar staat ervoor om emotioneel het proces van scheiding te verwerken. Het beste advies wat ik kan geven? Doe het even rustig aan. Stort u zich vooral niet meteen in een nieuwe relatie, op werk of sport of andere zaken die u weghouden bij de emoties. Geef verdriet, boosheid en andere gevoelens de ruimte, hoe naar dat op dat moment ook is. Maar alleen zo kunt u het verwerken. Huilen mag, net als schreeuwen en gillen. Maar niet naar uw ex-partner! Praat met anderen over wat u heeft meegemaakt of uit dat op andere wijzen die passen.
En ja, uw ex partner gaat door hetzelfde proces. Misschien niet op dezelfde manier en zeker niet in hetzelfde tempo, maar het is wel zo. Gun elkaar wat ruimte en als het even kan begrip. Al was het maar voor de kinderen, die ook een moeilijke tijd doormaken. Ze hebben u beiden nodig en hoe beter u met elkaar omgaat hoe beter het voor de kinderen is. Bedenk dat als u soms geraakt wordt en geneigd bent heftig te reageren.

Hou de afspraken zuiver!

Met mijn hulp of van anderen heeft u goede afspraken gemaakt. Maar dingen veranderen na de scheiding. U gaat meer of minder verdienen of uw ex gaat verhuizen of samenwonen. De kinderen worden groter, gaan andere sporten doen, naar een andere school of studeren en uit huis. En niet te vergeten: De overheid verandert bijna jaarlijkse allerlei (fiscale) voorzieningen waar u gebruik van maakt.

Alles heeft invloed op de afspraken en de kans is groot dat deze niet meer kloppen bij de nieuwe realiteit! En als bron voor ruzie is dit wel de ergste. Dus zorg ervoor dat u regelmatig samen checkt of de kinderen happy zijn met de huidige regelingen en of de financiële afspraken nog kloppen.

Schrijft u zich in voor de Nieuwsbrief, dan krijgt u 1, maximaal 2 jaar tips en informatie om u hierbij te helpen.