06 22 750 867 [email protected]

Kindregelingen 2016Zoals ieder jaar veranderen de kindregelingen 2016 ten opzichte van 2015. Geen echt grote veranderingen dit keer, maar wel de moeite waard om te checken of er voor u gevolgen zijn. Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen.

Inkomen en voorschotten

De Belastingdienst denkt iets beter na over welk inkomen zij denkt dat u in 2016 zult hebben. En dat kan gevolgen hebben voor de hoogte van het bedrag wat u maandelijks als voorschot ontvangt. Vanaf 15 december 2015 kunt u door in te loggen op www.toeslagen.nl checken welk inkomen de Belastingdienst aanhoudt, en dat eventueel aanpassen.

Kindgebonden Budget

Veel gescheiden ouders ontvangen kindgebonden budget en samen met de alleenstaande ouderkop zijn het vaak interessante bedragen, zeker bij co-ouderschap. De veranderingen t.o.v. 2015 lijken erg mee te vallen, maar check vooral wat uw bedrag zal zijn in 2016 via www.toeslagen.nl. Let op dat de bedragen pas in de loop van december 2016 definitief worden, na goedkeuring door de Tweede Kamer.

Zorgtoeslag

De voorwaarden voor de zorgtoeslag zijn niet veranderd, de bedragen wel iets verhoogd, met circa € 8 per persoon per maand.

Kinderopvangtoeslag

Ook hier gaan de bedragen iets omhoog. Bovendien valt een peuterspeelzaal tegenwoordig ook onder deze regeling. Gezien de complexiteit is een simpel overzicht niet te maken. Heeft u nu al kinderopvangtoeslag en veranderen het aantal kinderen, de uren en het tarief niet? Of weet u al hoe het wordt vanaf 1-1-2016? Dan kunt u zelf een goede proefberekening toeslagen maken.

Kinderbijslag

Sinds 2012 zijn de kwartaalbedragen voor kinderbijslagen ongewijzigd en ook in 2016 blijven deze gelden.

Kindregelingen 2016 – Hulp is beschikbaar

Het blijft complexe materie en voor veel mensen is het dan ook prettig als iemand even meekijkt. Ik help graag als u dat wilt. Om te kijken of, en zo ja, wat er verandert in uw situatie. Laat het in ieder geval niet liggen, want als de financiële afspraken niet meer kloppen leidt dat makkelijk tot gedoe.

Otto Philipse
Raadgever bij Scheiden[email protected]
0622750867

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
WhatsApp chat