06 22 750 867 [email protected]

Inkomensafhankelijke combinatiekorting 2018Al jaren geldt er een heffingskorting voor mensen die werk en kinderen combineren, de inkomensafhankelijke combinatiekorting 2018. Bent u gescheiden en heeft u co-ouderschap? Dan heeft u zelfs beiden recht op deze korting op uw belasting.

Dit is een wat ouder bericht. Informatie over 2019 vindt u op ICK 2019.

De inkomensafhankelijke combinatiekorting 2018

Buiten een aanpassing van het maximale bedrag naar € 2.801 zijn de voorwaarden niet veranderd in 2018. Maar let op, als uw jongste kind in 2017 12 jaar is geworden, vervalt voor u de ICK! Dat kan flinke invloed op uw netto inkomen hebben.

Heeft u co-ouderschap, dan geldt hetzelfde voor uw ex en mist u deze korting voortaan allebei. Alle reden om even af te stemmen over de gevolgen.

Aanvragen

De ICK is een korting op de belasting die u betaalt. Betaalt u weinig of geen belasting, dan is het voordeel kleiner of weg. Dit in tegenstelling tot toeslagen, zoals het Kindgebonden Budget.

U kunt ICK aanvragen door het indienen van uw belastingaangifte over het afgelopen Belastingjaar. Maar in veel gevallen zult u dit liever in een maandelijkse bijdrage zien, zodat u maandelijks beter uitkomt. In dat geval vult u een Voorlopige Aanslag of past deze aan na de scheiding. Alle informatie daarover is goed te vinden op de speciale pagina over de Voorlopige Aanslag op de site van de Belastingdienst.

Toeslagen en ICK

Waar de ICK hoger wordt naarmate u inkomen stijgt (tot de bovengrens) dalen de toeslagen juist. Kijkt u dus altijd naar beiden als u wilt vaststellen hoe uw netto inkomen er in 2018 uitziet. Alle informatie over toeslagen 2018 vindt u onder https://www.scheidingsraadgever.eu/toeslagen-2018/

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
WhatsApp chat