06 22 750 867 [email protected].eu

De indexatie alimentatie 2019 bedraagt 2%. Het Ministerie van Justitie heeft dat bepaald, zodat dit percentage wordt toegepast op alle alimentatie die aan de indexatie is gekoppeld.

Vanzelf gaat niks

Uw alimentatie afspraken volgen niet automatisch de indexatie alimentatie 2019. U zult er dus zelf voor moeten zorgen dat de afspraken per januari 2019 correct worden uitgevoerd.

U betaalt alimentatie

Het beste advies dat ik kan geven aan u is: Zorg zelf dat de indexatie wordt toegepast. Reken het nieuwe bedrag uit, pas uw maandelijkse overboekingen aan en informeer uw ex partner spontaan. Het zal zeker worden gewaardeerd, ook als dat niet hardop gebeurd. En het is gewoon wat u heeft afgesproken, dus doen.

Veel mensen hopen dat de andere partij niet gaat piepen en doen niks. Vaak spelen allerlei emoties daarbij een rol. Maar netjes is het niet en mogelijk brengt u de ander in de problemen. Nog los van de ruzie die dan zomaar op de loer ligt.

U ontvangt alimentatie

Advies aan u: Geef de ander de kans het zelf netjes te regelen. Als u al vroegtijdig aan de bel trekt en begint over de verantwoordelijkheden, de afspraken en dat daar vooral wel aan gedacht moet worden, dan zet dat soms al gauw kwaad bloed. Natuurlijk doet die ander wat u samen heeft afgesproken, toch?! Geef het een kans. En als dan media januari blijkt dat u (en ik) te optimistisch bent geweest, vraag dan netjes waar dit is misgelopen. Zonder direct beschuldigingen te uiten. Want mensen vergeten soms gewoon dingen. En u geeft u beiden de ruimte om een beetje mild te zijn tegen elkaar.

Waarom eigenlijk elk jaar meer?

Alimentatie is een onderhoudsverplichting die er vanuit gaat dat de ontvangende partij(en) dit geld echt nodig hebben. En omdat de inflatie momenteel ook rond de 2% schommelt kan met hetzelfde bedrag nu minder worden gekocht. Om dit recht te trekken is de indexatie nodig.

Ik kan niet meer betalen

Niet altijd lopen de inkomens gelijk op met de inflatie, zodat de betalende partij niet altijd de mogelijkheden heeft tot indexatie. In dat geval zou u samen moeten kijken hoe de pijn op een eerlijke manier kan worden verdeeld. Mogelijk zijn er nog andere wijziging van omstandigheden van toepassing. Volg dan deze link. In dergelijke gevallen is een herberekening altijd mogelijk. En dat kunt u soms zelf, soms is het verstandig daar een deskundige bij te betrekken. Een mailtje, netjes met cc aan de ander, naar mij is dan voldoende. Ik zal u dan helpen de zaken goed te regelen.

WhatsApp chat
%d bloggers liken dit: