06 22 750 867 [email protected]

KinderalimentatieIs er in het verleden een alimentatie afgesproken, dan is het belangrijk om regelmatig te kijken naar inmiddels gewijzigde omstandigheden en op basis daarvan een herberekening alimentatie te overwegen. Bent u of uw ex-partner bijvoorbeeld meer of minder gaan werken c.q verdienen? Bent u of uw ex verhuisd en/of gaan samenwonen? Zijn er misschien wel nieuwe kinderen? En zijn de kosten van de kinderen nog hetzelfde? En hoe zit het veranderingen in de belastingwetgeving, zoals Kindgebonden Budget of bepaalde heffingskortingen?

Wanneer een herberekening alimentatie maken?

De afspraken in het convenant en/of ouderschapsplan behoren ook iets te zeggen over op welke momenten of in welke situatie een herberekening alimentatie kan of moet plaatsvinden. Kijk daar af en toe dus nog eens naar, want het is uw eigen verantwoordelijkheid. Als u of uw ex-partner geen actie onderneemt bij gewijzigde omstandigheden is er niemand anders die dat doet. Wel help ik als Raadgever oud klanten door rond de jaarwisseling, wanneer ook de nieuwe fiscale wetgeving bekend is, informatie te sturen.

Zuiver houden!

Het komt regelmatig voor dat ik mensen spreek die al langere tijd omhoog zitten met de alimentatie, maar daar geen actie op hebben genomen naar hun ex. “Om de lieve vrede te bewaren….” Dat is niet verstandig. Vroeg of laat moet er toch iets gebeuren en in de tussentijd voelt minimaal één van u zich ontevreden! Niet zelden leidt dat dan weer tot onnodige conflicten.

Dus: Zorg dat uw afspraken die u destijds goed heeft gemaakt ook goed blijven. Ook als u het lastig vindt om aan te kaarten. Wij snappen dat, maar op termijn heeft u er altijd plezier van om de afspraken zuiver te houden.

Zelf doen of uitbesteden?

Afhankelijk van uw afspraken is het soms prima mogelijk de herberekening alimentatie zelf te doen. Maar als u zeker wilt weten dat u de laatste (fiscale) wetgeving meeneemt en geen fouten wilt in een zo belangrijke afspraak, dan help ik u graag. Bent u klant geweest en s het een eenvoudige wijziging dan kan dat vaak gratis. Heeft u meerdere of complexe aanpassingen in de situatie en/of vindt u het prettig een onafhankelijke partij als de Raadgever bij Scheiden te betrekken dan kan dat uiteraard. Vult u het vragenformulier in en ik neem contact met u op over de kosten en aanpak.

WhatsApp chat