06 22 750 867 [email protected]

Voor advocaten en mediators

Ondernemer scheidenVoor advocaten en mediators

Vindt u de financiële kant van echtscheidingen ook zo complex? En heeft u niet de ambitie om alles op dat gebied te kunnen en bij te houden? Dan kan ik u mogelijk van dienst zijn. Met een stevige economische achtergrond, vele jaren ervaring als scheidingsbemiddelaar en gedegen opleidingen. Zodat u uw cliënten optimaal kunt helpen.

Financieel advies bij scheiding

Ik wil graag uw financiële vraagbaak zijn, degene die berekeningen maakt, maar ook suggesties doet. Zodat u zich kunt concentreren op de gesprekken, de juridische kant en het begeleiden van het proces.

Waar zitten bij de meeste advocaten en mediators de lastigste (financiële) punten? Uit mijn ervaring weet ik dat het gaat om:

  • Alimentatieberekeningen
  • Kan het huis wel of niet overgenomen worden?
  • Pensioenkwesties
  • Alles rondom ondernemingen
  • Integratie van vermogen, inkomen, pensioen en onderneming

Mijn kracht

U heeft zelf het contact met uw cliënten. Ik ondersteun u daarbij door zorg te dragen voor die berekeningen en financieel advies die voor deze specifieke cliënten van belang is. Niet meer en niet minder.

Partner- en kinderalimentatie berekeningen

Alimentatieberekeningen leveren zowel qua input als qua output een hoop vragen op. Ik kan helpen de juiste vragen te stellen, verschillende varianten te berekenen en advies te geven over financieel en fiscaal optimale oplossingen. Ook als u te maken heeft met samengestelde gezinnen, ondernemers of allerlei vormen van variabel inkomen. Vaak zit de beste oplossing in de eenvoud en het goed aansluiten van inkomen, woonwensen, kinderen en bezit. Een goed en helder voorstel helpt u en uw cliënten bij het proces en geeft u rust en zekerheid.

De echtelijke woning

Ik ben geen hypotheekadviseur, maar ik kan wel snel helder maken of één der partijen het huis kan overnemen, verkoop onvermijdelijk is of dat nog even samen eigenaar blijven de betere oplossing is. Daarbij hou ik rekening met de regels voor urgentie, kosten van huur ten opzichte van koop, kinderkosten, etc.

Pensioen

Ingewikkelde materie, pensioenen. De WVPS helpt wel, maar wat is nu een goede keuze? En wat als er ook koopsom- en/of lijfrentepolissen tot het huwelijksvermogen behoren? Waar doen mensen goed aan en wat kunt u doen om ze te helpen? Ik geef helder en duidelijk advies.

Ondernemers

Veel advocaten en mediators wagen zich er überhaupt niet aan en laten zich sowieso ondersteunen door financieel experts, wat erg verstandig is. Maar accountants weten vaak niet goed wat een scheiding (verder) inhoudt. Ik ken het klappen van de zweep in beide vakgebieden en kan dus beter aansluiten bij wat u nodig heeft.

Integratie

Bij scheidingen is het samenspel tussen inkomen, pensioen en vermogen essentieel. Is er een ondernemer in het spel dan geldt dat nog extra. En fouten worden hier makkelijk gemaakt, omdat het nu eenmaal complex is. Ik help u de verbanden aan te brengen, te begrijpen wat handig is en wat niet. Zodat u voor een optimale oplossing kunt zorgen.

Uw voordelen van financieel advies bij scheiding

Helderheid, duidelijkheid en zekerheid. En suggesties voor de beste financiële oplossingen. Zowel voor u als voor uw cliënten. Zo simpel kan het zijn.

Ik kan complexe zaken zodanig uitleggen dat u het begrijpt. Erg prettig als u uw cliënten toelichting moet geven op zaken als een alimentatieberekening, de risico’s van standaardverdeling, etc.

Laten we vooral eerst eens kennismaken. Bezien of wat u nodig hebt aansluit bij wat ik kan bieden. In het voordeel van alle partijen!

Wat kan ik voor u doen?


WhatsApp chat