06 22 750 867 [email protected]
Divorce Party Editie NL

27 december 2019 is in een Editie NL uitzending te zien hoe Janna haar echtscheiding viert met een divorce party. Een goed idee? Of een trap na? Editie NL kwam langs bij uw Raadgever bij Scheiden om zijn mening te vragen.

Na 15 jaar ervaring als scheidingsbemiddelaar heb ik inmiddels wel een beeld van hoe mensen een scheiding beleven, wat werkt en wat niet werkt. Niet alleen op praktisch vlak, ook de emotionele kant speelt altijd een rol bij scheidingen. Het is een emotioneel proces.

Afsluiten met een Divorce Party

https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/4968186/janna-divorce-party-scheiding-feest-taart-sluier-verbranden

Zo’n proces vraagt naast praktische en juridische afronding ook om een emotionele afsluiting Afscheid van een leven zoals je gewend was en daarmee ruimte geven om een nieuwe start te maken.

Een ceremonie is daarbij een bekende en goede manier om af te sluiten. Of je nu het huis met wierook “reinigt” of alle muren verft maakt niet uit. Als het voor jou maar werkt, de goede ceremonie is.

Zo is een divorce party ook een mogelijkheid. Met als voordeel dat je de mensen die je hebben gesteund kunt bedanken met een gezellig samenzijn.

Valkuilen

De kunst is om het positief te doen, iets waar een “party” al gauw naar lijkt te neigen. Maar als het erop neerkomt dat de andere partij de hele avond scherp over de tong gaat…? Doe dan alsjeblieft iets anders.

Sterker nog, ik heb wel eens een stel gehad wat zo’n feestje gezamenlijk gaf! Voor mij het ultieme bewijs dat ze hun scheidingsproces goed en netjes hadden afgesloten, ook emotioneel.

Scheidingsproces

Meer weten over hoe je een scheidingsproces doet? Lees verder.