06 22 750 867 [email protected]

Alimentatie Indexering 2015De alimentatie indexering 2015 is vastgesteld op 0,8%. Wat betekent dat voor als alimentatiebetaler of -ontvanger? Een korte toelichting.

Dit is een ouder bericht. Meer actuele gegevens vindt u op:

Alimentatie index 2016
Alimentatie index 2017
Alimentatie indexering 2018
Indexatie alimentatie 2019

Alimentatie indexering 2015

Momenteel betaalt of ontvangt u alimentatie. Dat kan zowel voor de kinderen als een ex-partner zijn. In beide gevallen spreekt u bij scheiding vaak af dat deze alimentatie jaarlijks geïndexeerd moet worden. Dat houdt in dat u ervoor zorgt dat het bedrag zodanig verhoogd wordt dat de ontvanger er hetzelfde voor kunt kopen als in het jaar ervoor. De alimentatie wordt in feite voor de inflatie gecorrigeerd.

Wat moeten wij doen?

De alimentatie indexering 2015 wordt niet automatisch doorgevoerd! U zult dus zelf moeten opletten dat de bedragen worden aangepast. Ontvangt u alimentatie? Wees dan niet beschroomd om, als u per januari geen indexering ziet, bij uw ex-partner na te vragen of hij/zij die indexering nog wil toepassen. Doet u dat vooral, ook al vindt u dat lastig. Zo houdt u de afspraken zuiver en correct, wat altijd het beste is voor iedereen!

Betaalt u alimentatie? Dan doet u er goed aan de alimentatie indexering 2015 zelf direct toe te passen. Dat zal uw ex-partner waarderen en u voldoet daarmee gewoon aan de gemaakte afspraken, dus het moet toch.

Wat wordt het nieuwe bedrag?

Dat is gelukkig niet moeilijk te berekenen. U neemt het huidige bedrag en vermenigvuldigt dat met 1,008. Het resultaat rond u af op hele centen.

Bijvoorbeeld: U betaalt nu maandelijks € 324,66. Dit bedrag maal 1,008 is 327,25728, afgerond dus € 327,26. Dat is uw nieuwe alimentatiebedrag.

Hulp nodig?

Komt u toch niet uit de berekening, roept de indexering toch vragen op of heeft u anderszins hulp nodig? Vult u het formulier in rechts op deze pagina en de Raadgever bij Scheiden zal u helpen.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
WhatsApp chat