06 22 750 867 [email protected]

alimentatie indexering 2014Zoals elk jaar heeft de Minister van Justitie vastgesteld dat de alimentatie die wordt betaald, moet worden geïndexeerd. De alimentatie indexering 2014 is vastgesteld op 0,9%.

Veel mensen spreken in hun ouderschapsplan en/of convenant af dat de alimentatie volgens de wettelijke regels jaarlijks zal worden geïndexeerd. Is dat ook bij u het geval dan dient u zelf te zorgen dat de indexering wordt doorgevoerd.

Dit is een ouder bericht. Meer actuele gegevens vindt u op:

Alimentatie indexering 2015
Alimentatie index 2016
Alimentatie index 2017
Alimentatie indexering 2018
Indexatie alimentatie 2019

Alimentatieplichtige

Bent u de betalende partij, dan doet u het volgende:

Huidige alimentatie x 1,009 = alimentatie 2014

Denkt u eraan om zowel de partner– als de kinderalimentatie op deze manier aan te passen.

Alimentatiegerechtigde

U heeft alle recht om de alimentatie te laten indexeren, ook al gaat het maar om een klein percentage. U mag zodoende ook uw ex-partner daarop wijzen. Als u verstandig bent, wacht u rustig januari af. Wordt de alimentatie niet verhoogd, geeft u dan in rustige, nette bewoordingen aan uw ex-partner aan, dat hij/zij dat waarschijnlijk vergeten is en vraag hem/haar dat te herstellen.

Misschien vindt u dat lastig. Maar bedenk dat u het geld misschien hard nodig heeft en dat uw rechten duidelijk zijn. En  “om de lieve vrede te bewaren” uw mond houden is niet verstandig. De alimentatie indexering 2014 komt u toe en dat mag u aangeven. Terwijl u met een rotgevoel kunt blijven zitten als u het niet vraagt, wat op termijn tot ruzie zou kunnen leiden.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
WhatsApp chat